راهبرد نجات اقتصاد ایران

این وبلاگ تلاشی است برای مطرح کردن راه های توسعه اقتصادی به سبک ایرانی اسلامی

راهبرد نجات اقتصاد ایران

این وبلاگ تلاشی است برای مطرح کردن راه های توسعه اقتصادی به سبک ایرانی اسلامی

این وبلاگ تلاشی است برای مطرح کردن راه های توسعه اقتصادی به سبک ایرانی اسلامی

کلمات کلیدی

اقتصاد بدون نفت هم اکنون

هلندی سرگردان یا کشتی سرگردان

شوک درمانی اقتصاد

نقل و چاپ محتویات این وبلاگ با درج مبدا بلامانع است

طغیان فروپاشی اقتصادی

به کور می گوییم عین علی

آقای روحانی با کلید آمدید با "قفل مطلق" کشور می روید

"مختال فخور"

نه اصول گرایان ما اصول گرا هستند نه اصلاح طلبان اصلاح طلب

دومینو ورشکستگی زنجیره ای

کوتوله های سیاسی نه "کودکان سیاسی"

( فرهنگ لجبازی احمدی نژادی)

عدالت اقتصادی از اولین درخواست انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه بود

و گرنه همچنان درجا خواهیم زد

الحاق چهار وزارتخانه اقتصاد تجارت صنعت معدن به رهبری

آمریکا وجود دو ژاپن در آسیا تحمل نخواهد کرد

تا همچنان برای خودشان ماهی صید کنند؟

منافع ملی کیلو یی چند است

اندیشکده استراتژیک مطالعات

فاجعه فرو ریزی اقتصادی بوقوع خواهد افتد لطفا بر سر

تقسیم غنایم اینقدر نزاع نفر مایید ( غنیمت تقسیم وزارت خانه ها )

شده

خلاصه انقلاب هیچ اسلام هم قربانی سود جویان داخلی

امروز اعلام عفو عمومی کنیم

امام علی (ع) دشمنان خود را می بخشید دست به مصادره بابت مالیات نزد

تبلیغات کردید "ایران "همچون لیبی تسلیم شد

آن گربه بچه کوچک ( جغرافیای ایران) اکنون پلنگ بزرگی شده

زلزله آسمانی یا زمینی یا سیاسی بیرون بریزد

سیاست فرغون های موتور دار

جان ملت گروگان این دو کارخانه مونتاژ کرده ایم

بایگانی

۱ مطلب در مرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ایران همواره با کم آبی و خشک سالی روبرو بوده است یکی از بزرگترین شواهد تاریخی دعای کورش کبیر در مورد ایران بوده است که در بسیاری از کتب تاریخی بدان اشاره شده : خدواندا ایران را از دشمن (حمله بیگانه ) و خشک سالی و دروغ مصون بدار؟

اگر چه امروز کشور ایران درگیر هر سه مورد اشاره کورش کبیر واقع شده حمله اقتصادی سنگین استکبار جهانی که در داخل مسئولین وقت نسبت به دفع به موقع و اتخاذ تدابیر موثر سستی کردند؟

دوم خشک سالی جاری و سوم دروغ فرا گیر دولت روحانی شاید ایرانیان یک روزی با آمریکا به صلح برسند یک روزی خشک سالی را جبران و چاره کنند اما اهمال و سستی و دروغ های دولت روحانی را هرگز فراموش نخواهند کرد دولتی حتی در هفته آخر حکومت خویش حاضر به خدمت نیست جز فرافکنی سخنی برای (دروغ )گفتن نمی شناسد .

اما راه حل مشکل دائمی آب در سال 1396 پیشنهادی را مطرح کردم برای کندن یک کانال بزرگ به عرض 1000 متر از سواحل مکران تا خراسان شمالی و ادامه آن با عرض کمتر به سمت سواحل گلستان ( دریای خزر ) هم برای اتصال گشتیرانی از خلیج فارس تا دریای خزر هم برای استفاده گسترده آب شیرین کن های متعدد برای استفاده کشاورزی و شرب مناطق مختلف کشور تازه در عرض ایران هم باید با فواصل هر صد کیلومتر تا دویست کیلومتر تقاطع های را در اتصال این شاهرگ اقصادی باید بصورت کانالهای با عرض صد تا 50 متر کنده شوند تا بااسفاده از شیب های موجود تقریبا تمام ایران بتوان به این طریق پوشش داد؟

این یک کار عظیم و بزرگ است در واقع ابر پروژه اقتصاد ایران خواهد بود ابر پروژه ای که تمام پیشرفت ها و توسعه های اقتصادی دیگر ایران پوشش خواهد داد اگر درست اجرایی شود؟

منظور از درست اجرایی شود اینست که مدیریت این پروژه عظیم در دست مردانی از قیاس مردان جبهه و جنگ قرار گیرد مطلق مدیریت پروژه دولتی نباشد اگر چه دولت موظف به همکاری تام و کامل خواهد بود اما این پروژه از ابتدا تا انتها باید در دست بخش غیره دولتی غیر سوبسیدی غیر رانتی و تخصصی قرار گیرد اگر چنین شود امید است ظرف دوسال در حوالی یزد و ظرف چهار سال تا خراسان شمالی کار تمام شده باشد؟

بزرگترین مشکل این طرح تامین سرمایه آن است حداقل مبلغ مورد نیاز برای این طرح یکصید میلیارد دلار می  باشد>

اگر به این پیشنهاد به خوبی توجه و عمل شود و در شروع یا نیمه کار منحرف و مصادره نگردد این طرح باید یک طرح ملی و حتی بین المللی دانست چون این کانال دسترسی روسیه به آبهای آزاد بوسیله کشترانی و دسترسی قاره هند به 16 کشور آسیای مرکزی رقم خواهد زد؟

این طرح می تواند ایران به شریکی غیر قابل جایگزین برای بسیاری از قدرت های اقتصادی تبدیل کند.

فقط عوارض حاصل از کشتیرانی می تواند ظرف ده سال تمام سرمایه صرف شده را بازگرداند.

اما بعد از پیشنهاد شیوه مدیریت پیشنهاد تامین سرمایه ملی را هم دارم بدین صورت که مسیر این کانال باید حداقل از مناطقی صورت گیرد گه یک ارتفاع کمتری داشته باشند دو از داخل یا ختی کنار شهرهای بزرگ هم رد نشود تا بتواند حداکثر استفاده از زمین ملی و غیر حاصلخیز استفاده کند.

در این صورت می توان با استفاده از تاسیس یک شرکت سهامی عام و ملی و فروش سهام و زمین و حق استفاده از آب دریای منتقل شده این پروژه را عملیاتی کرد بخصوص اینکه هر استان برای تامین آب مورد نیاز خود حتی هر شرکت و هر شخص ایرانی می تواند تعداد نامحدودی از سهام را خریداری کند.

اگر روی تبلیغات و شروع مدیریت کار دقت نظر به خرج دهیم امید است ظرف کمتر از شش ماه تمام سرمایه مورد نظر بدون استقراض بدون وابستگی به ارز از طریق داخلی تامین گردد

این انتقال آب هم می تواند هم منافع سیاسی هم اقتصادی و هم اشتغال گسترده 10 میلیون نفری را بدنبال داشته باشد؟

باید در نظر داشت این پروژه باید به قطعات چند کیلومتری تقسیم و به پیمان کاران متعدد سپرده شود و شیوه پرداخت هم نقد به شکل هفتگی و با توجه به پیشرفت کار تقسیم و توزیع گردد.

با توجه به اینکه ایرانیان اولین کانال کشترانی (کانال سوئز)در تاریخ انجام دادند امید است این کانال هم بتواند یک تغییرات آب هوایی و اقتصادی عظیم بوجود بیاورد  .

این کانال می تواند باعث سرسبزی حوزه شرقی و مرکزی ایران فراهم کند با توسعه نیروگاههای اتمی می توان آب شیرین کن ها ارزان قیمت بسیاری را ایجاد کرد 

می توان از طریق اعطای امییاز آب شیرین کن غیر هسته ای تعداد بیشماری از کارخانه های بخش خصوصی را بکار گرفت.

اگر چه نمک حاصل از این شیرین سازی باید کامل در اختیار دولت یا شرکت سهامی عام پروژه قرار گید تا به اقیانوس هند منتقل و در آنجا تخلیه گردد بغیر از آبهای آزاد و اقیانوس هند هیچ مکانی امکان تخلیه و حل و نگهداری این همه نمک را ندارد؟

حتی ادامه این کانال به سمت غرب ایران آذربایجان شرقی و غربی می توان دریاچه ارومیه را دوباره احیا کرد حتی در کویر لوت و کویر مرکزی می توان مجددا دریاچه ایجاد کرد

اگرچه همه این کارها باید با مطالعه و انتخاب مسیر و مکان مناسب توان و پتانسیل عظیمی را زنده خواهد کرد.

با توجه به اینکه حداقل سطح خاکبرداری بین 50 متر و حداکثر 350 متر از سطح دریا می باشد و با عمق حداقل 50 متری کانال گه برای کشتی های عظیم اقیانوس پیما مناسب می باشد سطح و عمق خاکبرداری بسیار کمتر از تصور اولیه است با توجه به رشد تکنولوژی خاکبرداری در ایران که حتی کوهای 2000 متری را تسطیح و منتقل کرده ایم این عملیات ممکن و تحقق پذیر است اگرچه مشکلات خاص خودش را هم دارد.

امروز سطح استفاده ما از آب اقیانوس ها در دنیا بسیار ناچیز است اما این انتقال عظیم آب می تواند سهم ما را به شدت افزایش داده و در منطقه های خشک و غیر قابل سکونت شهرهای بزرگ برای اسکان حداقل 200 میلیون نفر ایجاد کرد؟

همه این احتمال ها بر می گردد به تصمیم و عمل به موقع ما اگر ده سال پیش این کار شروع کرده بودیم همان موقعی که 700 میلیارد درآمد نفتی را دولتهای پوپولیسم آتش زدند امروز چه راحتر تحریم را پشت سر می گذاشتیم ؟

اکنون هم شروع کنیم آقایان آیه یاس نخوانند ( دولتمردان بی انگیزه شکم سیر از عالم بی خبر که نمی خواهند از روی صندلی خود برای برداشتن یک خودکار خم شوند) 

همانطور که مرتب شعار نمی دهند نداریم نیست بودجه نداریم  نمی گذارند برای محیط زیست ضرر دارد و هزار دلیل دیگر؟

اصلا بگذارید آب پاکی را روی دست شما بگذارم بدون نفت می توان زندگی کرد اما بدون آّب هرگز؟

سری به مرز شرقی کشور بزنید 800 کیلومتر روستاهای کشور به علت کم آبی در حال تخلیه کامل هستند؟

اصلا با این روند فعلی 30 سال دیگر مارمولکهای شرقی کشور هم منقرض شده اند نه محیط انسانی روستا یا شهر بلکه حوزه زیست حیوانی هم بکلی از بین خواهد رفت؟

هم اکنون با مشکلات امنیتی ناشی از تخلیه نوار مرزی روبرو هستیم 

این پروژه بایدها و استانداردها و نیازهای بیشماری دارد که باید توسط متخصصان مربوطه تدوین و اجرایی شود؟

امید است این پیشنهاد نه از سر انکار لجبازی یا کتمان یا پوشیده نگاری مطرود و محکوم شود  بلکه از سر سعه صدر تحلیل امکان سنجی و بزرگ منشی مورد بررسی قرار گیرد 

در خاتمه یاد آوری می کنم من اولین شخص نیستم چنین پروژه ای را پیشنهاد داده ام آخرین هم نیستم ؟

پنجاه پنج سال پیش که کودکی نه ساله بودم شبیه این پیشنهاد در مجله دانشمند آن وقت مطالعه کرده بودم در سالهای جوانی هم مرتب پیشنهادی مشابه را داشتیم.

  • حسین تاج احمدی